• تاریخ انتشار : 1402/08/30 - 12:37
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 574
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بازگشت به ریشه های تاریخی دانشکده؛

دکتر نمازی: دانشجویان پزشکی باید بدانند که هویت دانشکده پزشکی تهران به دارالفنون باز می گردد

دارالفنون امروز سه شنبه 30 آبان 1402، میزبان دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود و کلاس ادبیات فارسی این دانشجویان در دارالفنون برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پزشکی، دکتر حمیدرضا نمازی رئیس موزه تاریخ علوم پزشکی و عضو هیات علمی گروه اخلاق پزشکی، در راستای آشنایی دانشجویان با تاریخ باشکوه دانشکده پزشکی، همه ساله یکی از کلاس های درس خود را در دارالفنون برگزار می کند و ضمن بازدید دانشجویان از این مکان تاریخی پیشینه و سابقه آن را تشریح می کند.
امروز دارالفنون میزبان دانشجویان پزشکی ورودی 1400 بود؛ دانشجویانی که پا جای پای قدما و بزرگان پزشکی کشور گذاشته بودند. دکتر نمازی در این بازدید با اشاره به تاریخچه دارالفنون گفت: تاریخ تاسیس دارالفنون به سال 1230 بازمیگردد که با مدارس سواره‌نظام، پیاده نظام، توپخانه، جراحی، دواسازی، معدن شناسی و طب 6 دی ماه همان سال آغاز به کار کرد و تاریخ تاسیس دانشکده پزشکی سال 1313 نیست، بلکه سابقه آن به دارالفنون باز می گردد و دانشجویان پزشکی باید بدانند که هویت دانشکده پزشکی به دارالفنون باز می گردد.
وی افزود: این مدرسه به همت امیر کبیر و در زمان ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد، امیر کبیر تصمیم گرفت به جای اعزام دانشجو به خارج، مدرسه ای در کشور راه اندازی کند و از اساتید خارجی برای تدریس دعوت کند که برای این کار اساتیدی از یک کشور بیطرف یعنی اتریش را انتخاب و به ایران دعوت کرد، اما در بحبوبه افتتاح دارالفنون از صدرات عزل و درست 14 روز بعد از افتتاح در حمام فین کاشان به قتل رسید.
دکتر نمازی ادامه داد: مدرسه طب دارالفنون با حضور استاد ادوارد پولارک اتریشی راه اندازی شدو اولین جراحی، اولین واکسیناسیون، اولین تشریح در پزشکی ایران در این مدرسه انجام شد.
وی اظهار داشت: دارالفنون از طلوع آفتاب تا سه ساعت قبل از غروب باز بود و حضور و غیاب دانشجویان هر روز به ناصرالدین شاه ارائه می شد همچنین ناصرالدین شاه هر دوماه یکبار به بازدید رسمی از دارالفنون داشته و به فراگیران برتر مدال طلا، نقره و مس اهدا می کرد. 
دکتر نمازی گفت: پایه گذاران دانشکده پزشکی فعلی از جمله دکتر لقمان ادهم، قاسم غنی، حکیم پرتو اعظم از دانش آموختگان و اساتید دارالفنون بودند.
وی با اشاره به افراد سرآمد دارالفنون و مدرسه طب گفت: بزرگانی چون خلیل ثقفی که دومین شهردار تهران بود و اداره نظافت را برای اولین بار در تهران راه اندازی کرد، و یا دکتر حسابی در دارالفنون تدریس کرده اند. 
وی افزود: طی دوران حکومت ناصرالدین شاه، دارالفنون رو به افول رفت چرا که تمایلات آزادی خواهانه دانش آموختگان دارالفنون خوشایند حکومت نبود و چون خود طبیب درباری داشت نیازی به تربیت پزشکان نمیدید و به همین دلیل دارالفنون رو به افول رفت و آسیب بسیاری دید و کار به جایی رسید که دکتر لقمان ادهم که بعد ها اولین رئیس دانشکده پزشکی شد، برای جبران خرابی ها از احمدشاه تقاضایی کمک مالی کرد که وی تنها دو هزار تومان پرداخت کرد و خود دانشجویان مدرسه طب یک ماه در طبقه همکف گراند هتل به اجرای تئاتر پرداختند و مبلغی را برای تعمیر بنا جمع آوری کردند.
در ادامه دانشجویان به همراه دکتر نمازی از قسمت های مختلف دارالفنون از جمله آمفی تئاتر، کلاس موسوم به سبک سوربنی (کلاس مدرسه طب) و زنگ مدرسه بازدید کردند.
دکتر خدیجه ادبی معاون آموزش پزشکی عمومی و دکتر سمیرا رجایی مدیر دفتر توسعه آموزش دانشکده نیز در این بازدید همراه دانشجویان بودند. عکس یادگاری با سردر تاریخی دارالفنون حسن ختام این بازدید و کلاس دو ساعته بود.
  • گروه خبری : معاونت آموزش پزشکی عمومی,دفتر توسعه آموزش
  • کد خبر : 251934
مینا محمدی
تهیه کننده

مینا محمدی